Domácí burger s microgreens

Domáci burger s microgreens

Celková príprava s varením: 2 hodiny 40 minút

Čas prípravy s varením burgerových buliek: 2 hodiny 15 minút

Čas prípravy s varením samotných burgerov: 25 minút

Recept na domáce burgrové hrčky:

Príprava: 2 hodiny

Varenie: 15 minút

Celkový čas: 2 hodiny 15 minút

Množstvo: 6 buliek

Suroviny:

  • 500 g hladkej múky
  • 7 g sušeného droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli
  • 240 ml mlieka
  • 60 ml vody
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 vajce (rozšľahané) na potretie
  • Sezamové semienka (voliteľné)

Postup:

  1. Vo veľkej mise zmiešajte múku, sušené droždie, cukor a soľ.
  2. V malej rajnici ohrejte mlieko, vodu a olivový olej na teplotu okolo 40 °C . Príliš horúce mlieko môže droždie zničiť, takže si dajte pozor na teplotu.
  3. Pridajte tekutú zmes do veľkej misy a premiešajte, kým sa nevytvorí mäkké cesto.
  4. Cesto preneste na pomúčenú pracovnú plochu a hneťte ho po dobu 5-8 minút , kým nie je hladké a pružné. Pridávajte postupne trochu múky, pokiaľ je cesto príliš lepkavé.
  5. Cesto vložte späť do misy, zakryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu alebo kým sa nezdvojnásobí.
  6. Po vykysnutí cesto znovu hneťte, aby ste odstránili všetok vzduch. Rozdeľte cesto na 6 rovnako veľkých kúskov a vytvarujte ich do tvaru malých šišiek.
  7. Cesto potom položte na plech vyložený papierom na pečenie, zakryte utierkou a nechajte kysnúť ďalších 30-45 minút , kým sa zväčší.
  8. Medzitým predhrejte rúru na 200 °C .
  9. Pripravené hrčky potrite rozšľahaným vajcom a posypte sezamovými semienkami (podľa chuti).
  10. Bulky pečte v predhriatej rúre 12-15 minút , kým nie sú zlatisté a prepečené.
  11. Pred použitím nechajte hrčky vychladnúť.
  12. Bulky potom nakrájajte napoly a použite ich ako základ pre svojich domácich burgerov.
Môžete si byť istí, že s týmto receptom na domáce hrčky si vychutnáte vaše burgre ako nikdy predtým!

    Recept na domáce burgre s mikrozeleninou

    Príprava: 15 minút

    Varenie: 10 minút

    Celkový čas: 25 minút

    Množstvo: 6 burgrov

    Suroviny:

    • 500 g mletého hovädzieho mäsa
    • 1 lyžica worcestrovej omáčky
    • 1 strúčik cesnaku (jemne nasekaný)
    • 1 čajová lyžička soli
    • Čerstvo mleté ​​čierne korenie
    • 4 domáce Burgerové hrčky
    • 4 plátky syra (doprajte si podľa svojho výberu)
    • Microgreens (my sme použili reďkev daikon , ale môžete tiež použiť: slnečnicu, rukolu, alebo čokoľvek podľa Vašej chuti).
    • Ďalšie prílohy podľa vášho výberu (paradajky, cibuľa, uhorky, omáčky, atď.)

    Postup:

    1. V mise zmiešajte mleté ​​hovädzie mäso, worcestrovú omáčku, nasekaný cesnak, soľ a čerstvo mleté ​​korenie. Všetko dôkladne premiešajte, aby ste ingrediencie spojili.
    2. Rozdeľte mäso na 6 rovnakých častí a vytvorte z nich placky v tvare burgerov.
    3. Ohrejte gril alebo panvicu na strednú teplotu. Pokiaľ používate gril, môžete ho tiež ľahko potrieť olejom, aby sa mäso nelepilo.
    4. Na grile alebo panvici burgre robte po dobu približne 4-5 minút na každej strane, alebo kým nedosiahnu požadovaný stupeň prepečenia.
    5. Pred koncom grilovania pridajte na vrchol každého burgera plátok syra, nechajte ho ľahko rozpustiť.
    6. Medzitým rozrežte domáce burgerové hrčky napoly a nechajte ich mierne opiecť na grile alebo na panvici, aby získali zlatistú farbu.
    7. Na spodnú časť každej hrčky umiestnite grilovaný burger s rozpusteným syrom.
    8. Na vrch placky pridajte mikrozeleninu a ďalšie prílohy podľa vášho výberu, napríklad plátky paradajok, cibuľu, uhorky alebo omáčky.
    9. Zakryte Burgerovou hrčkou a užite si svoj vlastný domáci burger s mikrozeleninou.
    10. Opakujte postup pre zostávajúce burgre.

    Tešíme sa, keď si pochutnáte na týchto lahodných burgroch s čerstvou mikrozeleninou a domácimi hrčkami, tak ako my!

    Späť na blog